Lantbröd

Bakade lite lantbröd nu på förmiddagen.
 
 
 
Vill ni ha receptet så kommer det här.....

lantbröd
(2 stora limpor)

1 liter ljummet vatten
1 paket jäst
½ dl olivolja
1 kg vetemjöl
0,4 kg rågsikt
1 msk salt

Gör såhär:
Blanda jäst och vatten ordentligt.
Häll i mjölet, saltet och olivoljan och blanda väl.
Låt degen jäsa i bunken i 45 min med en handduk över.
Gör två limpor av degen och lägg dem  på en plåt.
Låt limporna jäsa på plåten i ca 30 min.
Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter.
Pensla då och då bröden med vatten för att få en knaprig yta.

 

(Om man vill kan man ju alltid smaksätta brödet med tex. vitlök, rosmarin, eller något annat man tycker är gott.)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0