Rabarberkaka i långpanna

I dag har jag bakat rabarberkaka & frallor.
 
Receptet på rabarberkakan finns under bilderna.
 
 
 

RABARBERKAKA I LÅNGPANNA

1 liter rabarber
100g smör
2,5 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

*******
1 dl socker (Eller mindre om man så vill)
1 msk potatismjöl
1/2 msk malen kanel (eller efter tycke å smak)

(Socker, potatismjöl och kanelen blandas med rabarbern)


Sätt ugnen på 225°.
Dela rabarbern i bitar.
Smält smör och häll i mjölken och låt blandningen bli ljummen.
Vispa ägg och socker.
Blanda i mjölet blandat med bakpulver och sen i med smörblandningen.

Rör ihop allt till en smet.

Häll smeten i en smord långpanna och strö ut rabarberblandningen.
Grädda i 20-25 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0