Inlagda päron & Lantbröd

Idag har jag gjort inlagda päron och så har jag bakat ett lantbröd.
Båda var första gångs recept.
Blev jätte bra båda två.

Så här kommer receptet ifall nån vill ha.



¤ Skala päronen

¤ Koka vatten och socker (lika delar) i en kastrull ca 5 min. Lägg i päronenoch sjud dom på svag värme 10-15 min.

Hur länge dom ska koka beror på storlek och mognadsgrad.

¤Lägg päronen i en väl rengjord burk. (lägg i en kanelstång om du vill.)

¤Lös upp lite natriumbensonat i lagen och koka upp den igen.

¤ Slå lagen över päronen. Sätt på lock.


____________________________________________________________



Fick besök så vi var tvungna att prov smaka...:) GOTT !!!


Smula ner ½ pkt jäst. Strö över 2 tsk salt och 1 msk honung.
5 dl ljummet vatten.
Blanda i 3 dl grahamnsmjöl och sist 5-6 dl vetemjöl.
Arbeta den ganska lösa degen med en trägaffel.
Lät jäsa i 1 timme. Arbeta in ytterligare 1 dl vetemjöl i den jästa degen.
Lägg degen på ett väl mjölat bakborf och forma till ett stort bröd.
Klappa in brödet med lite mjöl och flytta över brödet till en plåt.
Skär snitt i degytan och låt jäsa 20 min.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 15 min. Sänk sen temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare i 25-35 minuter.
Låt brödet svalna på galler.



Lycka till !!!

Kommentarer
Postat av: Mariette

Shit vad ni har det kallt redan =) Ditt lantbröd kommer jag definitivt att testa, ska bara få lite mer ordning här ;)

2010-11-11 @ 21:16:22
URL: http://mariettesrora.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0